Schoorstenen

Uw ervaren dakdekker voor onderhoud van schoorstenen!

Neem contact met ons op

Schoorstenen onderhoud, door heel Nederland

Als experts in het vak bieden wij een uitgebreid scala aan diensten voor het onderhoud, de reparatie en de renovatie van daken en schoorstenen. Schoorstenen zijn een belangrijk onderdeel van elk huis met een open haard of kachel. Het is essentieel om uw schoorsteen regelmatig te onderhouden om een veilige werking van uw verwarmingstoestellen te garanderen en om schade aan uw dak te voorkomen. Wij vertellen u graag meer over schoorstenen: het belang van onderhoud, hoe we schoorstenen uitslijpen en het lood rondom schoorstenen vervangen.

  • NAltijd beschikbaar voor spoedreparaties, ook ’s avonds en in het weekend;
  • NEerlijk en betrouwbaar, bij ons komt u nooit voor vervelende verrassingen te staan;
  • NWe gebruiken de beste materialen voor uw dak.

Waarom is het belangrijk om uw schoorsteen te onderhouden?

Een schoorsteen is een van de belangrijke onderdelen van uw dak wanneer u de trotse eigenaar van een open haard of kachel bent, omdat deze zorgt voor de afvoer van rook en verbrandingsgassen van uw haard of kachel. Als uw schoorsteen niet goed functioneert, kan dit leiden tot levensgevaarlijke situaties zoals koolmonoxidevergiftiging. Daarom is het van cruciaal belang om uw schoorsteen regelmatig te laten inspecteren en onderhouden door professionals.

Hoe slijpen we schoorstenen uit?

Een van de belangrijkste diensten die wij aanbieden voor schoorsteenonderhoud is het uitslijpen van de voegen. Als de voegen van uw schoorsteen niet langer waterdicht zijn, kunnen er lekkages ontstaan die uw dak en plafond kunnen beschadigen. Het uitslijpen van de voegen zorgt ervoor dat wij de oude, beschadigde voegen kunnen verwijderen en de schoorsteen opnieuw kunnen voegen. Op die manier wordt de waterdichtheid van uw schoorsteen hersteld en voorkomen we dat er lekkages ontstaan.

Waarom vervangen we het lood rondom de schoorsteen?

Het lood rondom uw schoorsteen speelt een belangrijke rol bij het voorkomen van lekkages en waterschade. Als het lood beschadigd is, kan er water binnendringen in uw dak en muren, wat kan leiden tot schimmelvorming en houtrot. Het is daarom van cruciaal belang om beschadigd lood tijdig te laten vervangen. Wij kunnen het oude lood nauwkeurig verwijderen en vervangen door nieuw lood van hoge kwaliteit. Zo zorgen wij ervoor dat uw dak en muren beschermd blijven tegen lekkages en waterschade.

De beste partij voor uw dakonderhoud

Bij Hendriks Daktechniek bieden wij een breed scala aan diensten op het gebied van schoorstenen. Naast het uitslijpen van voegen en het vervangen van lood, bieden wij ook schoorsteenreparatie en -reconstructie aan. Wij hebben jarenlange ervaring met het repareren van schoorstenen en kunnen uw schoorsteen weer in topconditie brengen. In sommige gevallen kan het nodig zijn om de schoorsteen volledig te reconstrueren. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij ernstige schade aan de schoorsteen of als u uw schoorsteen wilt aanpassen aan nieuwe veiligheidsvoorschriften.

Onze professionele aanpak

Bij Hendriks Daktechniek werken wij uitsluitend met hoogwaardige materialen en gereedschappen. Daarnaast hebben wij een team van ervaren professionals in dienst die beschikken over de juiste kennis en vaardigheden om uw schoorsteen in topconditie te brengen. Wij vinden het belangrijk om transparant te zijn over onze werkwijze en tarieven. Wij zijn altijd eerlijk en betrouwbaar. Op die manier weet u precies waar u aan toe bent en komt u niet voor verrassingen te staan.