Hendriks Daktechniek

Met een dakreiniging heeft u niet alleen een mooier dak. Het zorgt er ook voor dat uw dak langer meegaat. Bel onze specialisten voor een vrijblijvend advies!

Neem contact met ons op

Dak reiniging

De meest voor de hand liggende reden om een dak te laten reinigen is omdat uw dak er dan weer als nieuw uitziet. Echter een dak reinigen is niet alleen om esthetische redenen belangrijk, maar ook voor het behoud van de functionaliteit van uw dak. Vuil, mos en bladeren kunnen zich op het dak opstapelen en zorgen voor beschadigingen aan de dakpannen, wat kan leiden tot daklekkage.

Tevens kunnen er door de weersomstandigheden ook scheuren in de dakpannen ontstaan, door temperatuurverschillen gaan deze uitzetten, waardoor de kans op lekkage wordt vergroot. Door het regelmatig uitvoeren van een dak reiniging voorkomt u deze schade en verlengt u de levensduur van uw dak.

  • NAltijd beschikbaar voor spoedreparaties, ook ’s avonds en in het weekend;
  • NEerlijk en betrouwbaar, bij ons komt u nooit voor vervelende verrassingen te staan;
  • NWe gebruiken de beste materialen voor uw dak.

Een extra beschermlaag op uw dak

Toch, is een dak reiniging niet altijd afdoende  Mosvorming, algen, vogeluitwerpselen en kalkaanslag kunnen namelijk nog steeds voor problemen zorgen. Ze tasten zowel het uiterlijk als de levensduur van uw dak aan. Het is daarom ook aan te raden om na de dak reiniging ook het dak te laten impregneren. Met deze extra beschermlaag zal uw dak minder lucht doorlaten en is de dakbedekking vuil- en vochtafstotend. Het vuil kan zich niet aan het dak hechten, waardoor de levensduur van uw dak aanzienlijk verlengd wordt.

Het is het beste om dak reiniging periodiek uit te laten voeren, bijvoorbeeld als een vast onderdeel van het reguliere dakonderhoud.

Dit houdt een dakreiniging in

Bij een dak reiniging worden er 4 verschillende stappen doorlopen. Deze stappen zijn als volgt:

  1. Dakinspectie
  2. Aanbrengen van de dak shampoo
  3. Het dak afspuiten met water
  4. Anti mos behandeling

Na deze reiniging ziet uw dak er weer als nieuw uit en bent u er zeker van dat u dakschade heeft voorkomen.

Voorkom gezondheidsrisico’s door een professionele dak reiniging

Naast de praktische voordelen van een dak reiniging, is het ook belangrijk om rekening te houden met de gezondheidsrisico’s die een vervuild dak met zich mee kan brengen. Mos en algen kunnen bijvoorbeeld gladheid veroorzaken, wat tot ongelukken kan leiden. Daarnaast kunnen vogeluitwerpselen en mos sporen van schimmels en bacteriën bevatten, wat kan leiden tot ademhalingsproblemen en allergische reacties. Het is daarom aan te raden om een professionele dak reinigingsdienst zoals Hendriks Daktechniek in te schakelen om deze risico’s te voorkomen en uw gezondheid te beschermen. Wij beschikken over de juiste apparatuur en expertise om uw dak veilig en grondig te reinigen, zonder uw gezondheid in gevaar te brengen.

Al met al is een dak reiniging een belangrijk onderdeel van het reguliere dakonderhoud en kan het u veel geld besparen op de lange termijn. Het zorgt niet alleen voor een stralend schoon dak, maar ook voor bescherming tegen schade en verlenging van de levensduur van uw dak.