Bitumen dakbedekking

Professioneel en betrouwbaar. Spoedservice mogelijk.

Neem contact met ons op

Bitumen dakbedekking

Een bitumen dakbedekking (ook wel dakleer genoemd) wordt meestal voor een licht hellend of plat dak van een aanbouw, garage of serre gebruikt. Dat komt omdat een dakbedekking van bitumen waterdicht en makkelijk te verwerken is. Bovendien hecht het ook goed aan de onderlaag.

Vaak worden er kiezelstenen op het bitumen gelegd, dit zorgt ervoor dat water wordt geabsorbeerd en het voorkomt plassen op het dak. Daarnaast geeft die afdekking isolatie, het houdt de aanbouw of serre in de zomer koeler en in de winter warmer.

  • NAltijd beschikbaar voor spoedreparaties, ook ’s avonds en in het weekend;
  • NEerlijk en betrouwbaar, bij ons komt u nooit voor vervelende verrassingen te staan;
  • NWe gebruiken de beste materialen voor uw dak.

Onderhoud bij een bitumen dak

Een bitumen dakbedekking van teer wordt het meest gebruikt, dit gaat ongeveer 30 jaar mee. Maar in de tussentijd is het wel belangrijk om het goed te onderhouden, anders moet het eerder vervangen worden. Onderhoud bij een bitumen dak houdt het volgende in:

  • De kwetsbare delen van het dak worden nagelopen, zoals de aansluitingen op regenwaterafvoeren en de muren, zodat eventuele daklekkage wordt voorkomen.
  • De beschermlaag van de bedekking (leisteen, grind of kiezelstenen) wordt gecontroleerd.
  • Het verwijderen van mos- en algengroei.

Bitumen veroudert vooral door zonlicht, het is dus vooral belangrijk om een keer per jaar goed voor de beschermlaag te zorgen en dakreiniging door Hendriks Daktechniek te laten uitvoeren. Hiermee bent u er zeker van dat uw dak de maximale levensduur gaat halen.

Verschillende soorten bitumen

Er zijn drie soorten bitumen dakbedekkingen:

  • APP gemodificeerde bitumen (dit is uv-bestendig en heeft geen afdekking als bijvoorbeeld grind nodig);
  • SBS gemodificeerde bitumen (dit is niet uv-bestendig en heeft dus wel een afdekking van leidsteen, grind of kiezelstenen nodig);
  • Geblazen bitumen (dit is alleen geschikt als onderlaag);

Voor elke situatie is er geschikte bitumen dakbedekking

De keuze qua bitumen dakbedekking is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder:

Dakconstructie: De keuze van de bitumen dakbedekking is afhankelijk van de dakconstructie, de helling en de vorm van het dak. Zo zijn enkele soorten bitumen geschikt voor platte daken en andere voor daken met een hogere helling.

Budget: Het beschikbare budget kan een belangrijke rol spelen bij de keuze van de bitumen dakbedekking. Het ene type bitumen is duurder dan het andere, afhankelijk van de kwaliteit en de eigenschappen van het materiaal.

Klimaat: Het klimaat en de weersomstandigheden spelen een belangrijke rol bij de keuze van de bitumen dakbedekking. Zo zijn sommige soorten bitumen beter bestand tegen extreme temperaturen en weersomstandigheden dan andere.

Gebruiksdoel: De keuze van de bitumen dakbedekking is afhankelijk van het gebruik van het gebouw. Als het dak bijvoorbeeld veel wordt belopen, is het belangrijk om te kiezen voor een bitumen dakbedekking die slijtvast en slipvrij is.

Milieu: Tegenwoordig wordt er steeds meer aandacht besteed aan de milieu-impact van bouwmaterialen. Er zijn verschillende soorten bitumen dakbedekking beschikbaar die duurzaam en milieuvriendelijk zijn.

Plaatselijke voorschriften: Het is belangrijk om rekening te houden met de gebruikelijke voorschriften en bouwvergunningen bij de keuze van de bitumen dakbedekking. Zo kan het zijn dat bepaalde soorten bitumen niet zijn toegestaan ​​volgens de richtlijnen of dat er aanvullende eisen worden gesteld aan de kwaliteit en veiligheid van de dakbedekking. Het is dus belangrijk om hier goed van op de hoogte te zijn bij het maken van een keuze voor een bitumen dakbedekking.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Onze specialisten helpen u graag.

VoorNa